1.964 0

1. Het probleem

Wij waren op zoek naar ventilatie voor onze nieuwe badkamer, deze moest stil zijn, op afstand te bedienen, programmeerbaar en het liefst ook automatisch. En oh ja, niet al te duur!

2. De oplossing

Wij hebben een Soler & Palau Buisventilator TD-160/100 N Silent, aansluitdiameter Ø100mm, gemonteerd in de was-/droogruimte, aangesloten d.m.v. een ‘Innr SP120′ slimme stekker. De SP120 kan heel gemakkelijk aan een bestaande Philips Hue hub.

De buisventilator is hierdoor op afstand aan en uit te zetten via de Hue app of bijv. een Hue switch. Met een Philips Hue bewegingssensor in de douche, gaat de ventilator ook automatisch aan als we douchen, en na een ingestelde tijd ook weer automatisch uit.

Via de app hebben we de ventilator geprogrammeerd om sowieso een uur per dag te draaien, om alles te ventileren. Ook hebben wij via de app ingesteld dat de ventilator ’s nachts niet aangaat.

Met de IFTTT-app, is het ook mogelijk om de ventilator te laten draaien bij andere gebeurtenissen, bijv. bij bepaalde temperaturen die door een smart-thermostaat worden gemeten o.i.d.

  • Soler & Palau Buisventilator TD-160/100 N Silent, aansluitdiameter 100mm, gemonteerd in de was-/droogruimte, aangesloten dmv een Innr SP120 slimme stekker

  • Philips Hue hub

  • Philips Hue switch

  • Philips Hue bewegingssensor in de douche

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>