1.222 0

1. Het probleem

Tijdens mijn verbouwing heb ik ventilatiepijpen vanuit de toilet en douche aangelegd. Voor de douche had ik bewust gekozen voor een Ø150mm kanaal om zo min mogelijk luchtweerstand te krijgen.

Toen ik later de MV box aan wilde sluiten, bleek dat mijn leidingen niet optimaal lagen voor de in/uitvoeren van mijn MV box en dat ik óf veel bochten zou moeten toepassen, óf het Ø150mm kanaal zou moeten versmallen naar Ø125mm. Beiden niet optimaal.

2. De oplossing

Na enig gepuzzel kwam ik tot de conclusie dat er geen technisch bezwaar was om de MV box, geheel ‘out of the box’, een kwartslag gedraaid te monteren. Zodoende zou ik redelijk optimaal uit kunnen komen.

Met behulp van diverse verloopjes, bochten en wat flex buis van ventilatieshop.com (waaronder de unieke 90graden bocht met korte radius), heb ik het voor elkaar gekregen om een zo kort mogelijk luchtpad te creeren met uiteindelijk slechts 2 rechte bochten.

Ik ben erg blij dat ik voor de douche een Ø150mm ventiel en zelfs een Ø160mm luchtkanaal heb kunnen gebruiken naar de MV box, want zo hebben we een flinke luchtverplaatsing met zo min mogelijk lawaai.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt de volgende HTML opmaak gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>